Određen pritvor Almiru Ejuboviću koji je izazvao nesreću u kojoj su poginule tri djevojke
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću koji je osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke. Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću koji je osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke. Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za Almira Ejubovića zbog osnova sumnje da bi Ejubovićev boravak na slobodi mogao izazvati uznemirenje javnosti.
Ejubovića se sumnjiči za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom za više osoba.
Podsjećamo, u stravičnoj nesreći koju je izazvao Ejubović poginule su 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica.
Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. Uzrok nesreće je, prema svim okolnostima, bila velika brzina neprilagođena uvjetima na cesti. Tužilaštvo KS Kantonalni sud Sarajevo Almir Ejubović Prijavi grešku