Održana prva modna revija povodom Svjetskog dana hidžaba
Povodom Svjetskog dana hidžaba, Modna agencija A&A iz Konjica, u saradnji s Narodnim univerzitetom Konjic, u petak je organizirala veliku modnu reviju pod nazivom "Word Hijab Day 2019", prvu u Bosni i Hercegovini.

Više od 20 modela nosilo je vjenčanice i nošnje salona vjenčanica vlasnice Hajrete Ikanović, dok je za muzički dio programa bio zaslužan hor "Sejfullah", a za koreografiju Vlatko Bošković.

Za izgled scene bila je zadužena cvjećarka Agnesa Maksumić, koja je svojim aranžmanima i buketima na sceni dodatno uljepšala ovo veče.

– Dan hidžaba se u svijetu prvi put počeo obilježavati 2013. godine u Njujorku, a prvi put se na ovaj način obilježava u našoj državi, i to baš u Konjicu. Ovom modnom revijom želimo podstaknuti sve žene, bez obzira na vjeru, da stave hidžab na jedan dan i dožive to iskustvo – za "Avaz" je kazao direktor Modne agencije A&A Adnan Alagić.

Izdvojeno

SRAMOTNO Solak: Ne možemo pomoći ugroženim općinama jer nije usvojen budžet! STATISTIKA Muštuluk: Nismo posljednji! 20 PITANJA ZA Politika sadake od ljudi stvara ovisnike o stranačkoj milosti