Ove četiri stvari možete da radite bukvalno bez marke, a da brzo zaradite (VIDEO)
Ukoliko ste osoba koja ima inicijativu, kreativni i preduzimljivi, ovo su poslovi koje možete početi da radite potpuno besplatno, prema savjetima Biznis insajdera.

Potrebno je da napravite dobar plan, da imate dozvolu za rad, autentičan naziv, internet stranicu, marketing, opremu i produkte.

Dakle, caka je u – vama samima.

Kada sve ovo lijepo osmislite, opustite se i zaplovite vodama samostalnih poslova u kojima ćete biti u isto vrijeme i kormiral i kapetan, pa i mornar.

1. Lične kreacije

Ukoliko ste umjetnik ili jednostavno kreativna osoba, možete prodavati svoje radove uz trošak za materijal i vrijeme. Platforme poput Etsija, Ibeja ili Amazona (Etsy, eBay, Amazon) lako vas dovode do profita.

2. Poslovi u kući

Da biste započeli posao kao što je bejbisiting servis ili šetanje kučića nije vam potreban početni kapital jer su to poslovi koji se ubrajaju u nematerijalna dobra.

3. Savjetovanje

Ukoliko ste bili posvećen student i dobar radnik a imate i određeni, značajniji broj godina radnog staža razmislite koliko biste mogli da pomognete onima koji tim putevima tek polaze.

Tako možete da osnujete, bez početnog kapitala, svoju sopstvenu firmu za savjetovanje, a mnogi mladi ljudi će želeti da ih savetuje neko sa vašim iskustvom i ekspertizom.

4. Usluge zasnovane na vještinama

Ako ste vješti, ako volite, recimo da šijete, možete prodavati vašu robu putem društvenih mreža, što je potpuno besplatan početak posla, a može da bude veoma unosan.