Paket pun strasti
Hulkenberg sa Meganeom R.S: Perfektna šasija

Četiri decenije Renaulta u Formuli 1 i legendarna utrka za Veliku nagradu Monaka, koja je održana u nedjelju, poslužili su za prvo javno pojavljivanje novog Meganea R.S.

Inspiriran novim vizuelnim identitetom Renault F1 tima i prvim javnim nastupom na legendarnoj stazi u Monaku, Megane R.S. uvećao je na najprikladniji način obilježavanje 40 godina francuskog tima u najelitnijem motosport takmičenju.

Pilot Renault F1 tima Niko Hulkenberg (Nico) napravio je nekoliko promotivnih krugova na stazi u Monaku, ali nije bio prvi put iza upravljača ovog modela.

– Imao sam priliku testirati novi Megane R.S. za vrijeme njegovog razvoja, kada sam mogao osjetiti perfekciju njegove šasije. Renault Sport odjel napravio je ogroman posao sa performansama i zaista je bilo veliko zadovoljstvo voziti ovaj automobil po legendarnoj uličnoj stazi – izjavio je Hulkenberg.

Od 2004. godine traje Renaultova uspješna priča sa Meganom R.S., modelom koji donosi najbolje tehnologije i inovacije, te prebogato naslijeđe sportskog DNK u cestovnim automobilima. Njegova temeljna misija od samog početka bila je utjelovljenje strasti za utrkama po pristupačnoj cijeni za svakoga.

Stručnjaci iz Renault Sport odjela ponovo su iskoristili tehnologije iz Formule 1 i prenijeli ih na automobil kako bi stvorili izuzetan paket aerodinamike, visokih performansi, ležanja na cesti i pouzdanosti.

Prije nego što počne prodaja u prvom kvartalu 2018. godine, novi Megane R.S. bit će službeno predstavljen 12. septembra na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Autor: Avaz.ba