PDP na kongresu Demokrata
PDP na kongresu Demokrata

Delegacija Partije demokratskog progresa (PDP) predvođena predsjednikom partije, Branislavom Borenovićem boravila je na Drugom kongresu Demokratske Crne Gore održanom u Podgorici u subotu.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Borenović je domaćinima čestitao na dosadašnjim rezultatima djelovanja, s obzirom da su trenutno najveća opoziciona partija u Crnoj Gori te poželio mnogo uspjeha i u nastavu rada.
Predsjednik PDP- a je istakao, u obraćanju delegatima, da je region zasićen politikama u kojima dominiraju tenzije, strahovi, bahatost i korupcija te da je neophodno okrenuti se drugačijim programima koji sprovode saradnju, uvezivanje i privredni razvoj što su odlike rada kako Partije demokratskog progresa tako i Demokratske Crne Gore.

– Važno je da insistiramo da se mijenja ovaj iskrivljeni model ponašanja a kako bi došli do konkretnih rezultata potrebno je predano i svakodnevno raditi na ekonomskoj, demografskoj ali i moralnoj obnovi društva u kojem živimo – istakao je prvi čovjek PDP – a i dodao da je građanima potrebno ponuditi nove, jasne i odgovorne politike, vratiti vjeru i povjerenje i zajedno nuditi najbolja rješenja sa ciljem postizanja značajnog ekonomskog rasta, pune vladavine prava uz bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala.
– Danas šaljemo poruku da se trebamo povezivati, stvarati regionalne koalicije i kreirati ambijent u kojem je naš ključni imperativ posao, dostojanstven i pravedan život za svakog našeg čovjeka – rekao je Borenović.
U delegaciji PDP –a, pored Borenovića bili su još i narodni poslanik i član Glavnog odbora Jelena Trivić i član Predsjedništva partije Dijana Čekić.
(BN)