Podnijeta tužba protiv Trampa za kršenje Ustava
Podnijeta tužba protiv Trampa za kršenje Ustava

Podnijeta tužba protiv Trampa za kršenje Ustava

Beta

VAŠINGTON – Državni tužioci Merilenda i Okruga Kolumbija Brajan Froš i Karl Rejsin rekli su da su podnijeli tužbu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa.

U tužbi navode da je Tramp prekršio Ustav time što je zadržao veze sa svojm globalnom poslovnom imperijom.

Oni su na zajedničkoj konferenciji za štampu u Vašingtonu rekli da je tužba podnijeta u sudu u američkoj državi Merilend.

Froš i Rejsin naveli su Trampove nekretnine, ugovore o najmu i druge "veze" širom svijeta kao razlog za tužbu, navodeći da one predstavljaju sukob interesa prema Ustavu.

"Predsjednikovi sukobi interesa prijete našoj demokratiji. Mi ne možemo da se ophodimo prema tekućem kršenju Ustava od strane predsjednika i njegovom zanemarivanju prava američkog naroda kao novom prihvatljivom statusu kvo", rekao je Froš.

Rejsin je rekao da je američki predsjednik govorio o povlačenju crte između predsjednišva i njegovih poslova i posjeda ali da je odstupio od tog obećanja.

"Naša dužnost je da sprovodimo zakon i zato danas preduzimamo tu akciju", rekao je Rejsin.

Iz Bijele kuće nisu želeli odmah da komentarišu najavu o tužbi. Predsjednik SAD je ranije za sličnu tužbu o kršenju dijelova Ustava rekao da je apsolutno bez osnova.

Donald Tramp

  • Share

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.