Policajac udario automobil pa sam sebi napisao kaznu
Foto: Agencije

Policajac iz Dubaija, Abdulah Ebrahim Mohamed, sebi je napisao kaznu, nakon što je udario u parkirani automobil. On je, nakon sudara, ostavio poruku na automobilu koji je pripadao egipatskom ljekaru.

Saobraćajni prekršaj napravljen je 22. marta ove godine. Gest ovog oficira oduševio je doktora, koji mu je preko društvenih mreža izrazio zahvalnost. On je, također, postavio na internet i slike s mjesta nesreće i njegovu poruku, koje su ubrzo postale viralne.

Policija Dubaija nagradila je Abdulaha Ebrahima Mohameda za njegovo poštenje i unaprijedila ga po naređenju generalmajora Abdulaha al-Merija, a dobio je i certifikat zahvalnosti i poštovanja.

Pohvale na račun ovog policajca mogu motivirati i ohrabriti ostale zaposlene u policiji da obezbijede bolje i kvalitetnije usluge za sretnije društvo.

– Iskrenost ovog policajca donijela je dobru reputaciju policije Dubaija u javnosti. On je kaznio samog sebe zbog toga što je udario parkiran automobil, i ostavio je kopiju izvještaja o udesu na vjetrobransko staklo, što je iznenadilo samog vlasnika udarenog automobila – rekao je generalmajor El-Meri.

On je, također, pohvalio i vlasnika automobila, doktora Mohameda Ahmada Nabela Abulaziza, koji je preko Facebooka obavijestio javnost o svemu i pozdravio integritet i poštenje policijskih kadrova.

– Loše sam parkirao automobil i mislio sam da je moja greška, ali sam bio šokiran kada sam zatekao izvještaj o saobraćajnom udesu, gdje me je policajac obavijestio da je on kriv za udes i da je kaznio sam sebe. To je bilo plemenito i hrabro ponašanje policije Dubaija – izjavio je medijima doktor gastroenterologije Abdulaziz.

Kaplar Muhamed rekao je da je samo radio svoju dužnost i da je izvještaj o nesreći napravio jer je on bio kriv za udes.

– Osjećam se lijepo zbog ove pažnje i lijepog gesta naših lidera. To je motiviralo mene i moje kolege da i dalje služimo i štitimo – izjavio je policajac.

Autor: (Redakcija)