Policajac upucao muškarca u Berlinskoj katedrali
Njemačka policija je blokirala Berlinsku katedralu nakon što je u njenoj unutrašnjosti došlo do pucnjave. Njemačka policija je blokirala Berlinsku katedralu nakon što je u njenoj unutrašnjosti došlo do pucnjave. Kako javlja BBC, do incidenta je došlo danas oko 16:00 sati, kada je policajac upotrijebio oružje i pogodio muškarca.
Ubrzo su katedralu blokirali naoružani pripadnici policije.
"U Berlinskoj katedrali je ispaljen hitac", potvrdila je za Reuters glasnogovornica policije.
"Čuli smo tri hica dok smo se kretali na gornji balkon. Pucnjavu nismo vidjeli, ali smo čuli hice", izjavio je jedan od turista koji su bili na mjestu događaja. Očevici su kazali da je muškarac koji je nosio nož izgledao "zbunjeno".
Potom se berlinska policija oglasila na Twitteru i navela da je policajac pogodio muškarca u noge. Njemački mediji navode da ovaj incident nije povezan s terorizmom te da je muškarac "pravio nered".
Policija je naknadno saopćila da je jedan od zaposlenika primijetio muškarca s nožem zbog čega je obavijestio policiju. U to vrijeme je u katedrali bilo oko 100 ljudi. Nakon što je stigla prva patrola, policajac je ustrijelio 53-godišnjeg Austrijanca u noge nakon što je bio "verbalno agresivan". U incidentu su obojica povrijeđeni te su nakon toga prevezeni u bolnicu.
Katedrala iz 19. stoljeća se nalazi u centru Berlina na obali rijeke Spree.

Large number of armed police at ongoing incident at Berliner Dom. #berlin #berlinerdom pic.twitter.com/SLP6voUI1A

— Arjan Koenders (@ArjanKoenders1) June 3, 2018

Njemačka pucnjava Berlin Berlinska katedrala Prijavi grešku