Popović prijavio Severinu zbog nasilja u porodici
Popović prijavio Severinu zbog nasilja u porodici

Foto: N.N. | Popović prijavio Severinu zbog nasilja u porodici

N.N.

​Sredinom oktobra, kako prenosi 24sata.hr, pjevačica Severina Kojić (46) u elektronskoj prepisci oštrim se riječima obrušila na bivšeg partnera Milana Popovića (51), s kojim dijeli starateljstvo nad maloljetnim sinom Aleksandrom.

Riječi pjevačice isprovocirale su srpskog milionera, zbog čega ju je prijavio Centru za socijalni rad, optužujući je za porodično nasilje.

Službenice nisu mogle ni potvrditi, ali ni demantovati kako su prijavu, prema službenoj dužnosti, proslijedile policiji.

"Od početka sudskih postupaka s bivšim partnerom Severina je već više puta bila prijavljivana za razne gluposti. Sve prijave protiv nje bile su odbačene kao neosnovane. Za ovu prijavu sad čujem prvi put i mogu vam reći da sam "umro od smijeha"", rekao je menadžer pjevačice Tomislav Petrović.

Gospođu Kojić fanovi prošlih sedmica vrlo rijetko susreću na ulicama Zagreba, baš kao i na gažama. Na društvenim se mrežama hvali kako naveliko snima novi album.

Kako mediji prenose, Popović je prijavu podnio putem Centra za socijalni rad, a ne lično policiji ili tužilaštvu, kako ne bi izgledalo da je riječ o osveti bivšoj partnerki s kojom se spori na sudu oko zajedničke brige i skrbi za dijete.

Osim toga, prijava za porodično nasilje koja ide putem Centra dodatno dobiva na težini. Naime, Centar je dužan prijaviti nadležnim tijelima svaku sumnju u porodično nasilje, a policija i tužilaštvo dužni su svaku takvu prijavu ispitati.

U zagrebačkoj policiji nisu mogli ni potvrditi ni demantovati informaciju da provode kriminalističku obradu protiv pjevačice. Sasvim uobičajeno, jer je policijsko postupanje tajno, posebno u slučajevima porodičnog nasilja.

Milan Popović Severina Kojić

  • Share

STOP!

GOVOR MRŽNJE

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*