Poruka: Prioritet stabilnost i mir
Poruka: Prioritet stabilnost i mir

Očuvanje mira i stabilnost u Bosni i Hercegovini i u regionu Balkana od suštinskog je interesa za celokupni srpski narod, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa predsednikom Srpske demokratske stranke, Vukotom Govedaricom.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Predsednik Vučić je, u razgovoru sa Govedaricom, poručio da će Srbija nastaviti da pruža podršku Republici Srpskoj, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, saopštila je Pres služba Predsednika.
Kako saznaje BN TV, Govedarica je otuptovao u Beograd na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Srbija i predsjednik Vučić trajno su opredjeljeni za poziciju mira i stabilnosti, izjavio je Govedarica za BN TV po završetku razgovora sa Vučićem.
“To je ono što je najpotrebnije u ovom momentu u BiH, ali i cijelom regionu. Tako da privrženost svim onim načelima koji se tiču Dejtonskog mirovnog sporazuma je na stanovištu od ranije i Srbija i predsjednik Vučić su zainteresovani da građani BiH, to jeste RS i Federacije BiH, žive na dejtonskim tekovinama u miru i stabilnosti, to je ono što je najbitnije”, rekao je predsjednik SDS-a.

(BN/Tanjug)