Potresna ispovest Alvesa: Duša napustila tijelo…
Potresna ispovest Alvesa: Duša napustila tijelo…

"Ako osvojimo Mundijal – neću vrištati. Prvi put, obećavam, neću pričati. Neće biti reči. Neću ništa reći. . . Samo ću plakati", poručio je fantastični Brazilac koji zbog povrede propušta najvažniji događaj godine – Svetsko prvenstvo.

  • Sport
  • Fudbal

Dani Alves i definitivno ne ide na Svetsko prvenstvo.
Brazilski fudbalski veteran proslavio je pre nekoliko dana 35. rođendan, ali i čuo loše vesti. Njegovo koleno teže je povređeno na utakmici finala Kupa protiv Erbjera (2:0) zbog čega će selektor Tite imati mnogo problema pošto nema adekvatnu zamenu na mestu desnog beka.
Tokom kvalifikacija, povremeno je šansu dobio Fagner iz Korintijansa, Danilo iz Sitija je imao slabu sezonu, dok Markinjosu (PSŽ) i Fabinju (Monako) to nije osnovna pozicija.
Alvesu, koji je reprezentativac svoje zemlje od 2006. godine i odigrao je više od stotinu mečeva za "karioke", teško je pala ova vest, ali sam kaže da čim je osetio udarac – odmah je znao da ga Rusija neće videti.
"Kada sam osetio bol u kolenu – duša je napustila telo… Istog momenta kada sam pao na zemlju znao sam da me neće biti u avionu za Svetsko prventsvo".
To je u emotivnoj ispovesti za sajt "The Players Tribune" napisao sam Dani Alves koji važi za pozitivnog momka, uvek nasmejanog, ali te večeri kada je PSŽ osvojio novi trofej – bilo mu je teško da nabaci osmeh na lice.
"U svlačionici su mi doktori rekli da će morati da sačekaju dan-dva za neka testiranja, ali u srcu sam već znao da je kraj. Svi su slavili i nisam hteo da budem negativan, znate da sam ja jedan nasmejani lik i pokušavao sam tako da se pretvaram, ali svi su u mojim očima videli da nešto nije u redu. Plakao sam samo jednom, kada sam ostao sam. Vidite, hoću da vam kažem da niko ne treba da plače zbog mene, niti da se oseća loše… Proživeo sam ja svoje snove, ne idem na Mundijal, ali sam jedan je*eni srećnik", napisao je legendarni Brazilac.
Ispričao je da će i ovoga puta Brazil gledati na TV-u, samo mnogo većem nego u detinjstvu koje je bilo veoma teško za njega ali, kako on kaže, mnogo bolje ipak od većine ljudi u malom gradiću. Bili su opsednuti fudbalom, imali su jedan TV na kom su svi dolazili da gledaju Mundijal 1994. godine. Veruje da Brazil, koji je u grupi sa Srbijom, Kostarikom i Švajcarskom, može da osvoji Svetsko prvenstvo i da je ovo najbolja selekcija otkako je on reprezentativac i da će čitavom dušom navijati da postanu prvaci planete.
Kako će proslaviti?
Prisetio se osvajanja Lige šampiona iz 2015. godine i čuvene proslave kada je vrištao u lice saigraču Adrijanu, kaže – nije znao šta da radi u tom trenutku, i bilo mu je mnogo smešno kada je to gledao na televiziji…
"Ako osvojimo Mundijal – neću vrištati. Prvi put, obećavam, neću pričati. Neće biti reči. Neću ništa reći… Samo ću plakati".
Alves odbacuje tvrdnje da je veteran i smatra da bi mogao da igra i na Svetskom prvenstvu 2022. godine kada će imati 39 godina pošto navodi da se oseća kao tinejdžer. A ko ne bi voleo da se zaista to desi?
Izvor: mondo.rs