Prvi put u Americi skup mladih košarkaša s Balkana
  1. Sport
  2. Košarka

Foto: Ilustracija Prvi put u Americi: Košarkaški vikend u Čikagu

KAMP 19. i 20. januara u Čikagu

Prvi put u Americi skup mladih košarkaša s Balkana

Bit će prisutni djevojčice i dječaci uzrasta od 8 do 18 godina

Autor: Avaz Sport prije 5 minuta A A A

U Čikagu će se 19. i 20. januara održati "Košarkaški vikend – Čikago", na kojem će biti prisutni djevojčice i dječaci uzrasta od 8 do 18 godina.

Promotori i gosti kampa bit će Enver Poljak (NBA skaut), Vedad Sarančić (trener u Čikago srednjoj školi/gimnaziji), Zoran Planinić (NBA, reprezentacija Hrvatske), Bruno Skokna (Univerzitet Lojola u Čikagu), Mirza Omerčehajić i Haris Begičević (Čikago snaga košarke).

– Kao mlad i ambiciozan trener koji voli izazove, prihvatio sam poziv u ovu, ustvari, balkansku priču. Vidio sam da se radi o ljudima koji su zaista profesionalci i uspješni u svom poslu. Kada znate da će se to realizirati na najvišem mogućem nivou i kada pogledate promotore ovog projekta, osjetite kao trener da je odlično iskoristiti priliku, pa sam prihvatio da napravim program i budem glavni trener kampa. Svi žele biti dio uspješne i dobre priče pogotovo u sportu.

Uzrast je od 8 do 18 godina djevojčice i dječaci i nadam se da ću vidjeti nešto i za budućnost reprezentativne bh. košarke, tj. prepoznati neki talent koji će imati zapaženu karijeru. Trenutno sam u Feniksu, a ovdje je porijeklom iz BIH troje naše djece Edin Smječanin, Mirza Ajanović i Alem Huseinović, koje pratim i gledam na utakmicama srednje škole i svi imaju zapažene uloge u svojim timovima.

Organizatori i ljudi iz Čikaga me već kontaktiraju, svi smo jako uzbuđeni i s nestrpljenjem očekujemo početak kampa te se nadamo da ćemo svi zajedno uživati kroz treninge – kaže glavni trener kampa Admir Pašović, selektor U-16 reprezentacije BiH.

Vezane vijesti

USPJEH Mladi bh. "Zmajevi" u Čikagu koračaju ka najvećoj nacionalnoj ligi

24.12.2018 22:04

ZANIMLJIVO Nadimci svjetskih gradova: Gdje su Treći Rim i Mala Kuba, a gdje Grad grijeha

01.11.2018 07:55

KRIMINAL Kad lopovi naiđu na "pogrešnu" žrtvu

27.06.2018 14:59

Makoli Kalkin: Žao mi je svih provalnika koji zbog mene nisu pljačkali 14.01.2019 16:20