Pucnjava iz vozila u pokretu
Pucnjava iz vozila u pokretu

Nakon izlaska Fahrudina Radončića, i ostalih koje je optužnica teretila za ometanje rada pravosuđa i utjecaja na svjedoka, iz sudnice Suda BiH i davanja izjave novinarima, na parkingu preko puta Suda BiH čula su se četiri pucnja iz vatrenog oružja, javlja Faktor. ba.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina

U tom momentu nekoliko pripadnika policije KS potrčali su prema parkingu, ali je prema izjavama očevidaca, nepoznati muškarac pucao iz vozila u pokretu, koje se potom udaljilo sa mjesta događaja.
Prema riječima očevidaca, muškarac je iz vatrenog oružja pucao u travu, odnosno u zemlju. U tim trenucima blindirano vozilo u kojem je bio Radončić se udaljavalo ispred Suda BiH.
Policija će, kako se pretpostavlja, izvršiti uviđaj. U trenutku kada se ovo dogodilo ispred Suda je bio veliki broj ljudi.
U ovom momentu nije poznato da li su pucnjava iz automobila i izricanje presude Radončiću na bilo koji način povezani.
Iz MUP-a Kantona Sarajevo za Faktor je potvrđeno da im je prijavljeno da su se čuli pucnji, kako su kazali, "negdje u blizini Suda Bosne i Hercegovine".
– Kolege su na terenu, pokušavaju da odrede lice mjesta. Zasad ne znamo da li je došlo do upotrebe vatrenog oružja, ili su u pitanju neka pirotehnička sredstva – kazali su u Operativnom centru MUP-a KS.
(Buka)