Putin čestitao Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti
Putin čestitao Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti

Foto: N.N. | Putin čestitao Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti

Srna

BEOGRAD – Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, poželjevši mu dobro zdravlje i uspjeh, a svim građanima Srbije blagostanje i prosperitet.

Putin je u pismu-čestitki, koje je Vučiću predao ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ocijenio da su rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti na visokom nivou, kao i da se širi politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima.

"Toplo se prisjećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju cjelokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemalja", navedeno je u pismu.

Vučić i Čepurin saglasili su se da će predstojeća posjeta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji, prilikom obilježavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dvije zemlje i odrediti prioritete buduće saradnje.

Ambasador Rusije ocijenio je da je zvanična posjeta Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i dodao da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja, saopšteno je iz Pres-centra predsjednika Srbije.

Vučić je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog vijeća juče u Zagrebu i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika razmotrila su i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obje zemlje.

Oni su ocijenili da će predstojeće zasjedanje Međuvladinog mješovitog komiteta za saradnju dvije zemlje dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima.

Aleksandar Vučić Vladimir Putin Srbija

  • Share

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.