Radončić i Nikšić dogovorili zajednički nastup u formiranju vlasti bez SDA
Preskoči oglas Foto: D. S./Klix.ba Predsjednici SBB-a i SDP-a, Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić, sastali su se danas u Sarajevu te su dogovorili dalje pravce djelovanje u procesu formiranja vlasti. Predsjednici SBB-a i SDP-a, Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić, sastali su se danas u Sarajevu te su dogovorili dalje pravce djelovanje u procesu formiranja vlasti. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Kako je potvrđeno za Klix.ba, predsjednici stranaka dogovorili su koordiniran nastup u procesu formiranja vlasti na svim nivoima i to bez SDA.
Podsjetimo, u utorak se Radončić susreo s predsjednicima Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem, te Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Ibrahimom Hadžibajrićem kako bi pregovarali od mogućnosti zajedničkog učešća u formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.
Prema onome što je proisteklo s tog sastanka, NBL i Narod i pravda sada čekaju poziv SDP-a i stranaka ljevice da bi pristupile konačnom dogovoru, dok je sam Radončić dao bezrezervnu podršku ovom bloku uz napomenu da ga ne zanimalju ministarske pozicije.
S druge strane na današnjem sastanku predstavnika DF-a, SDP-a i Naše stranke, Milan Dunović šef pregovaračkog tima DF-a kazao je da premijerska pozicija u tom kantonu treba pripasti Našoj stranci (NS), te da odbijaju saradnju sa NiP-om. Fahrudin Radončić Nermin Nikšić Prijavi grešku