Rafina humana misija u poplavljenoj Majorki
Rafina humana misija u poplavljenoj Majorki

Rafael Nadal pruža pomoć stanovništvu pogođenom poplavama na Majorki. Veliki Rafa: Majorku pogodile poplave, Nadal pomaže ugroženima! Dok se drugi top 10 teniseri bore za titulu u Šangaju, prvi igrač sveta Rafael Nadal zbog povrede ne može da brani titulu u Kini, ali može Majorku od poplava.

  • Sport
  • Tenis

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal nakon teških poplava, koje su zadesile njegovu rodnu Majorku, pokazao je veliku solidarnost.
Najbolji španski teniser se aktivno uključio u organizovanje pomoći za pogođene u poplavama, otvoriviši vrata svoje Teniske akademije za one kojima su poplavljene kuće i domovi, prenosi STA.
Tridesetdvogodišnji španski as na svojoj službenoj internet stranici je objavio da se uključio u pomoć pri čišćenju blata sa ulica i kuća koje je ostalo iza poplava.
Stanovnicima Majorke, koji su ostali bez svojih prebivališta, ponudio je privremeni smještaj sa montažnim krevetima u prostorijama svoje Teniske akademije, koju je otvorio na Balearskom ostrvu prije dvije godine.
"Žalostan dan za Majorku. Iskreno žalim sa svima koji su izgubili svoje bližnje", poručio je Nadal putem Twittera.
Po podacima španskih spasilačkih službi u bujicama je živote je izgubilo deset osoba. Najteže je bilo u području San Lorenca na sjeverozapadu Majorke.

Majorku je pogodilo razorno nevreme i velike oluje, a Rafa je sa ostalima uzeo da čisti blato i mulj.
Osim toga, svoju tenisku akademiju je otvorio za ugrožene od poplava, a svi španski mediji su preneli informaciju o Nadalovom humanitarnom angažmanu.
"Tužan dan za Majorku. Moje najdublje saučešeće rođacima poginulih i onima pogođenima velikim poplavama u San Ljorencu. Kao što smo uradili i juče i danas nudimo kompleks teniske akademije Nadal svima kojima je potreban smeštaj", napisao je Nadal na društvenim mrežama.
Podršku su pružile i pojedine kolege, između ostalih i Saša Zverev.
"Svi su čuli za tragična dešavanja na Majorki, to je nešto blisko nama iz teniskog sveta zbog Nadala. Bio sam tamo, lepo mesto i moje molitve su sa vama i Rafom i nadam se da ćete se oporaviti što pre", poručio je Zverev.
U poplavama je poginulo najmanje devetoro ljudi.
Izvor: mondo.ba/B92