Rikelme: Ovi današnji fudbaleri su fićfirići!
Rikelme: Ovi današnji fudbaleri su fićfirići!

Legendarni argentinski fudbaler Huan Rikelme kaže da je zahvalan bogu što je igrao u neko drugo vreme kada su igrači voleli fudbal, a "ne kao ovi danas".

  • Sport
  • Fudbal

Frizura, boja kopački, tetovaže… Mnogim današnjim fudbalerima važnije je kako izgledaju na terenu, nego van njega.
Primetio je to i legendarni argentinski fudbaler, 39-godišnji Huan Roman Rikelme, čije reči citira EPSN:
"Fudbaleri su u moje vreme voleli fudbal, nismo razmišljali o tome kako ćemo izgledati, kako ćemo 'plesati' (proslavljati golove). A ovi danas više brinu o tome kako im je ispao selfi sa novom frizurom i kako da prošetaju kučiće!".
Nekadašnji vezni fudbaler Barselone, koji je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije, kaže da današnji igrači manje razmišljaju o igri, a više o društvenim mrežama.
"Želeo sam da upoznam što više igrača i verovao sam da svakodnevnim gledanjem fudbala neprekidno učim, saznajem nešto novo. Hvala bogu što sam rođen i igrao u neko drugo vreme", rekao je Rikelme koji je prestao aktivno da se bavi fudbalom 2015. godine, posle dve decenije igranja.
Počeo je da igra fudbal u Boki juniors, da bi se potom preselio u Barselonu gde je bio četiri godine. Potom se preselio u Viljareal, gde je briljirao – 45 golova u 141 utakmici.
Da li ste saglasni sa mišljenjem Rikelmea?
Izvor: mondo.rs