Salihović neće u “Cvajtu”, zbogom HSV-u!
Salihović neće u "Cvajtu", zbogom HSV-u!

Nakon ispadanja iz Bundeslige, tim iz Hamburga danas je okončao saradnju sa petoricom fudbalera, među kojima je i bh. internacionalac.

  • Sport
  • Fudbal

Samo osam mjeseci trajala je "ljubav" Sejada Salihovića i HSV-a.
Nakon ispadanja iz Bundeslige, prvi put u klupskoj istoriji, tim iz Hamburga danas je okončao saradnju sa petoricom dosadašnjih igrača, među kojima je i bh. internacionalac.
Iskusni, 33-godišnji Salihović tako neće nastupati u "Cvajti", kao ni Denis Dikmajer, Sven Šiplok, Bjarne Telke i Andreas Hircel.
Fudbaler rođen u Zvorniku u HSV je stigao sredinom septembra prošle godine, te od tada odigrao samo deset mečeva i postigao jedan gol, u porazu od Majnca 2:3.
Kako prenosi klupski sajt HSV-a, Salihović je odigrao veoma važnu ulogu u radu sa mladim fudbalerima, koji su imali mnogo toga da nauče od fudbalera koji je od 2003. godine nastupao u Njemačkoj.
Tokom prethodnih deceniju i po, popularni Sejo samo dvije godine proveo je u inostranstvu, prvo u kineskom Beđingu, a zatim i u St. Galenu iz Švajcarske.
Prije 15 godina karijeru je počeo u drugom timu Herte, nakon čega je nastupao i za prvi tim kluba iz Berlina.
Uslijedio je odlazak u Hofenhajm, gdje je takođe bio član rezervnog tima, da bi nakon samo dvije odigrane utakmice pojačao najjači sastav ovog tima, koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja Bundeslige u proteklih 10-ak godina.
Sa ukupno 228 utakmica i 62 gola, izrastao je u legendu Hofenhajma, čiji dres je nosio od 2006. do 2015. godine, kada ga je fudbalski put odveo u Kinu.
Salihović je sjajnim partijama u Bundesligi zaslužio i dres reprezentacije BiH, a za "zmajeve" je odigrao 47 utakmica, na kojima je četiri puta bio strijelac.
Izvor: mondo.ba