Sarajevo: Bira se “Najselfie” iz Starog Grada
Općina Stari Grad nastavlja projekt "Ljepši i veseliji Stari Grad Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva" organizacijom izbora najbolje fotografije s ulica ove općine. Općina Stari Grad nastavlja projekt "Ljepši i veseliji Stari Grad Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva" organizacijom izbora najbolje fotografije s ulica ove općine. Svi koji to žele mogu na ulicama Starog Grada napraviti selfie s novogodišnjom dekoracijom u pozadini i imaju šansu osvojiti neki od vrijednih poklona.
Građani, ali i brojni turisti koji posjećuju općinu Stari Grad, već danas mogu napraviti selfie na ulicama najstarije općine, objaviti ga javno na svom FB profilu, označiti da se nalaze u Općini Stari Grad, uz hashtagove #ljepsistarigrad i #veselijistarigrad, a vlasnici selfija s najviše lajkova osvojit će vrijedne poklone! Proglašenje najboljeg selfija bit će 26. januara.
Općina Stari Grad, u saradnji s Fondacijom "Sarajevo Navigator", počela je implementaciju projekta "Ljepši i veseliji Stari Grad – Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva", 22.decembra i trajat će sve do izbora Najseflija.
Postavljene su novogodišnje dekoracije u ulicama Ferhadija, Sarači, Štrosmajerova, Baščaršijski trg, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Trg fra Grge Martića.
Ove ulice ukrašene su novogodišnjim dekoracijama, svjetlećim lampicama, zvijezdama, pahuljama, novogodišnjim jelkama, a takve dekoracije postavljene su prvi put na sarajevskim ulicama. Općina Stari Grad navigator.ba Prijavi grešku