SBB centralni skup održao u sarajevskoj Skenderiji: Dajte nam glas, nećemo vas izdati
Centralni predizborni skup SBB je večeras održao u Skenderiji u Sarajevu, odakle su najavili pobjedu na izborima. Centralni predizborni skup SBB je večeras održao u Skenderiji u Sarajevu, odakle su najavili pobjedu na izborima. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Ismir Jusko, nosilac liste za Parlament BiH iz Kantona Sarajevo, kazao je da je ušao u SBB prije osam godina, kada su se pridružili mnogi ostvareni ljudi koji nisu u politiku ušli da ostvare privatne ciljeve, nego zato što nisu mogli gledati nepravdu u zemlji.
"Napravili smo tim koji se vodio jednim sloganom, a to je bolja budućnost. Za dvije godine u vlasti uradili smo više nego ovi za 20 godina. Pokazali smo političku hrabrost i odlučnost. Ne smijemo sjediti skrštenih ruku i gledati kako BiH postaje zemlja staraca. Dajte nam glas, jer mi vas izdati nećemo", poručio je Jusko.
Mirsad Kacila, nosilac liste za Parlament FBiH, kazao je da je aktuelna vlast niz vodu pustila desetine stručnjaka, doktora, specijalista…
"Oni koji misle da je to u redu, zahtijevam da im se napravi jedna ozbiljna psihijatrijska analiza. Pitaju me zašto SBB. Ušao sam u SBB i politiku da promijenimo situaciju u kojoj se pacijenti tjeraju: Ti tamo, ti ovamo. To se ne smije dešavati. Mi ne smijemo biti drugačiji od pacijenata u Njemačkoj. I ne smiju nas dijeliti u torove", kazao je između ostalog.
Na skupu su se obratili i nosioci listi za kantonalne skupštine. SBB Izbori 2018 Prijavi grešku