SDA u Zetri: Za 350 hiljada glasova garantujemo napredak kakav do sada nije viđen
SDA je večeras u Zetri održala završni predizborni skup na kojem su se prisutnima obratili predsjednik stranke Bakir Izetbegović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Šeifik Džaferović te kandidat za predsjednika RS-a Ramiz Salkić. SDA je večeras u Zetri održala završni predizborni skup na kojem su se prisutnima obratili predsjednik stranke Bakir Izetbegović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Šeifik Džaferović te kandidat za predsjednika RS-a Ramiz Salkić. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA SDA kandidati najavili su veliku pobjedu u nedjelju. Džaferović je poručio da je u proteklih mjesec dana obišao svaki dio BiH.
"Deblokirali smo evropski i NATO put te pokrenuli ekonomske reforme u zemlji, iako smo imali velike opstrukcije", kazao je Džaferović između ostalog te poručio Dodiku da nikada neće otcijepiti ni pedalj BiH.
"Pozivam te da poštuješ prava Bošnjaka, jer jedino tako možeš da sačuvaš RS. A gospodine Čoviću, ne traži dodatne etničke podjele", poručio je.
Izetbegović je u obraćanju kazao da slijede najvažniji izbori nakon Dejtona.
"Ovih dana se BiH zelenila, to znači da slijedi pobjeda. Nama je potrebna velika pobjeda, jer slijedi velika borba", kazao je.
Izetbegović je kazao i da je u prethodnom periodu bilo mnogo opstrukcija i u poziciji i u opoziciji.
"Sada tražim 350.000 glasova i garantujem vam da ćemo napraviti napredak kakav do sada nije viđen u BiH", istakao je Izetbegović. SDA Izbori 2018 Prijavi grešku