SDP: Od početka montiranog procesa protiv Damira Hadžića smo vjerovali u njegovu nevinost
Damir Hadžić

Foto: SDP

Nakon što je Damir Hadžić oslobođen optužnice za zloupotrebu položaja pred Kantonalnim sudom u Sarajevu – SDP je izdao saopćenje u kojem pozdravlja tu odluku.

Saopćenje Socijaldemokratske partije prenosimo u cijelosti:

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je od početka montiranog procesa protiv Damira Hadžića, bivšeg potpredsjednika SDP BiH, vjerovala u njegovu nevinost i da će pravosudne institucije postupati prema načelima nezavisnosti i pravednosti.

Od zanemarivanja mišljenja postupajućeg tužioca koji je, na početku procesa, istaknuo da, kada je u pitanju Damir Hadžić, ne postoje osnovi sumnje i materijalni dokazi da je on počinio krivično djelo koje mu se stavljalo na teret, jasno je da je ovaj slučaj bio politički motiviran radi diskreditacije Damira Hadžića.

SDP BiH pozdravlja oslobađajuću odluku suda u optužnici protiv Damira Hadžića.

Vezane vijesti

SARAJEVO Sedam godina od smrti Nijaza Durakovića ZENICA SDA, HDZ BiH, A-SDA i SBiH na putu da formiraju novu skupštinsku većinu u ZDK SARAJEVO Nikšić: SDP nije spreman žrtvovati Bh. blok ni zbog jedne koalicije sa etnonacionalnim strankama

Izdvojeno

UŽAS Pogledajte ponašanje zaštitara u Prihvatnom centru "Miral": Migrante tretiraju kao stoku BIH Članovi Predsjedništva BiH neuredni na zvaničnom fotografiranju POSJETE S kakvim porukama se članovi Predsjedništva BiH vraćaju iz Brisela