SDS proslavio krsnu slavu
SDS proslavio krsnu slavu

Srpska demokratska stranka obilježila je danas krsnu slavu ove stranke, Petrovdan. Tim povodom predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je siguran u izbornu pobjedu i da će biti predsjednik svih građana. Ističe da je ova stranka prepoznatljiva po tome što se već 28 godina bori za istinu i bolju budućnost.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Svaki građanin Republike Srpske koji želi da živi slobodno i od svog rada treba da zna da ćemo vratiti Srpsku narodu jer ćemo se boriti i raditi u interesu naroda a ne protiv, kao što je to do sada bio slučaj, poručio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.
„Očekujem da ćemo svi položiti ispit i da će RS krenuti putem izvjesne i sigurne budućnosti i da će RS napokon i njene institucije koje su poljuljane vratiti povjerenje i pokazati građanim RS da jedna nacionalna politika može da vrati poljuljano povjerenje. Želim da budem narodni predsjednik i biću to, želim da izražavam nacionalno jedinstvo, želim da izražavam jedinstvo svih političkih organizacija", kazao je Govedarica, navodeći da će zamrznuti status u SDS kada pobijedi i da će biti predsjednik svih građana RS.
S obzirom da je obilježavanju krsne slave SDS-a prisustvovao poslanik Socijalističke partije Nedeljko Milaković, predsjednik SDS-a je poručio da je Milaković pokazao da ima hrabrost da u Parlamentu Srpske kaže istinu, što,kako kaže, nemaju mnogi poslanici.
„SDS-u su potrebni ljudi koji na takav način posmatraju i narod i RS. Milaković nije član SDS-a ali iskazao je želju da radi zajedno sa nama i mi ga uvažavamo i vjerujem da će se zajedno s njim rezultat u Banja Luci popraviti“, kaže Govedarica.
Pošto proslavi stranke nije prisustvovao bivši predsjednik Mladen Bosić, koji je zajedno sa matičnim odborom proslavio Petrovdan u Brčkom, Govedarica je ponovio da SDS i dalje ozbiljno računa na njega na predstojećim izborima.
"Gospodin Bosić je potreban SDS-u, on to zna. Bosić je dragocjen za SDS i to SDS zna. Onog dana kad pobijedimo, taj dan se bliži g.Bosić će u drugom domu PS BiH obavljati jednu značajnu funkciju, dakle pobjedom Ivanića, Bosić će dobiti ono mjesto koje zaslužuje i ono mjesto sa koga će da brani i da štiti interese RS i njenih građana on je to do sada i pokazao“, ističe Govedarica.

Na Petrovdan 1990. godine formirana je SDS u Sarajevu i taj dan se obilježava kao krsna slava ove organizacije. Petrovdan je obiljeđen u skoro svim OO SDS i u distriktu Brčko.

BN TV
Iz Srpske demokratske stranke su poručili da, ukoliko se desi da na izborima ne ostvare dobre rezultate, svi odgovorni za loš izborni rezultat će odgovarati za svoje postupke na način da će,ako bude potrebno, doći do smjena u vrhu SDS-a.