Senad Šepić će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, podržao ga Konaković
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić bit će kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a to će zvanično biti predstavljeno tokom slijedeće sedmice, saznaje Klix.ba. Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić bit će kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a to će zvanično biti predstavljeno tokom slijedeće sedmice, saznaje Klix.ba. Nezavisni blok će krajem sedmice objaviti kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. U procesu predlaganja kandidata učetvovalo je više od 40.000 članova u BiH i dijaspori, a kako saznajemo za člana Predsjedništva BiH bit će kandidiran Senad Šepić.
Osim članstva, pravo predlaganja kandidata imali su i istaknuti građani, predstavnici organizacija civilnog društva i akademske zajednice, tako da će se na listama NB-a naći i nestranačke ličnosti.
"To je novina koju je uveo NB, a svaki kandidat se mora pismeno očitovati i odreći minumum 20 posto svojih primanja na mjestima na kojima bude izabran, a u korist fonda solidarnosti za stipendiranja najboljih učenika, podršku sportskim talentima i humanitarnim akcijama za liječenje naših građana kojima je pomoć potrebna", poručili su iz te stranke.
Foto: Klix.baFoto: Klix.ba
Prema dosadašnjim informacijama sa terena, lider Nezavisnog bloka Senad Šepić ima najveću podršku za kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i očekuje se zvanično bude nominovan tokom slijedeće sedmice.
Šepić važi za predstavnika novog, srednjeg puta, širokog političkog centra i ući će u duel sa dvije najveće stranke s desnog i s lijevog bloka, koju su kao svoje kandidate imenovale svoje potpredsjednike.
Kandidaturu Šepića podržat će i stranka Elmedina Konakovića Narod i pravda, a o podršci Nezavisnom bloku razgovara se i sa nekim drugim političkim subjektima. Senad Šepić Izbori 2018 Nezavisni blok Prijavi grešku