Šest stvari koje morate izbjegavati da vam veza ne propadne
(Foto: Ilustracija)

Na početku veze parovima ne silazi osmijeh s lica i osjećaju leptiriće u trbuhu, ali samo nekoliko grešaka može lako dovesti do propasti.

Daily Mail prenosi što stručnjaci za veze predlažu da (ne)učinite ukoliko želite da vaša veza potraje.

Ne žurite sa zajedničkim životom

Zbog zaljubljenosti parovi na početku žele provesti što više vremena zajedno, ali ni u kojem slučaju nemojte početi zajednički život jer bi upravo to moglo dovesti od kraja. Provedite nekoliko noći s partnerom ili partnericom, a nekoliko noći sami i nemojte zaboraviti prijatelje.

Nemojte misliti da je vaša srodna duša savršena

Nemojte misliti da je vaša srodna duša savršena. Parovi na početku ne vide mane onog drugog već samo vrline, što je naravno nerealno. Morate prihvatiti da vaš partner nije savršen i da neće uvijek biti kao na početku veze.

Ne budite posesivni

Nemojte biti posesivni jer to ubija privlačnost. To što ste u vezi ne znači da morate biti zajedno 24 sata dnevno.

Ne izbjegavajte ozbiljne diskusije

U suprotnom će se to odraziti na vašu vezu kasnije. Nemojte izbjegavati razgovor o budućnosti, odnosno o željama jednog i drugog poput pitanja "Želiš li imati djecu?" ili "Planiraš li se nekada vjenčati?". Naravno, nije potrebno da postavljajte ova pitanja na prvom sastanku.

Ne pričajte stalno o bivšima

To može nanijeti ozbiljnu štetu vašem odnosu. Partner će pomisliti da niste preboljeli tu vezu, a možete naštetiti i partnerovom samopouzdanju.

Ne lažite

Nemojte lagati već razgovarajte otvoreno o svemu. Čak i male laži, poput onih o omiljenom filmu ili pjesmi, mogu dovesti do kajanja kasnije i možda ćete morati provoditi godine i godine radeći nešto što ne volite, piše Net.hr.

Autor: (Redakcija)