Sirijski saveznici: Napad komplikuje političko rješenje
Sirijski saveznici: Napad komplikuje političko rješenje

Foto: Tanjug/AP | Sirijski saveznici: Napad komplikuje političko rješenje

Tanjug

DAMASK – Lideri Rusije i Irana saopštili su da je napad Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije zakomplikovao izglede postizanja političkog rješenja sedmogodišnjeg rata u Siriji.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem i složili su se da je napad na Siriju "nelegalna akcija koja negativno utiče na političko rješenje u Siriji, saopštio je Kremlj.

Putin je dodao da je napadom prekršena Povelja Ujedinjenih nacija, a da će napadi dovesti do haosa na međunarodnoj sceni ukoliko se nastave, prenosi AP.

Kako je jedan neimenovani zvaničnik rekao za IRNA-u, Rohani je Putinu rekao da "pojedine zapadne zemlje ne žele da Sirija postigne trajnu stabilnost".

"Iran i Rusija ne bi trebalo da dozvole raspirivanje novih tenzija u regionu", rekao je Rohani, dodajući da su vazdušni napadi zapadnih zemalja "invazija" koja za cilj ima da "ohrabri poražene teroriste".

Oglasio se i lider libanskog Hezbolaha Sajed Hasan Nasrala rekao je danas da napad SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju nije postigao ništa – nije pomogao ni pobunjenicima u Siriji, niti je poslužio interesima Izraela.

Nasralah je rekao da se vojska SAD suzdržavala, jer su znali da će veći napad izazvati odmazdu Damaska i njihovih saveznika i na taj način zapaliti region, prenosi Rojters.

Kriza u Siriji Rusija Iran

  • Share

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.