Slobodan Vasković pozvan na saslušanje u Tužilaštvo RS-a
Foto: Facebook Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog Tužilaštva RS kriminala pozvalo je banjalučkog novinara i blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka, saopćeno je iz ovog tužilaštva. Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog Tužilaštva RS kriminala pozvalo je banjalučkog novinara i blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka, saopćeno je iz ovog tužilaštva. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Kako je navedeno u zvaničnom pozivu, on bi trebao pristupiti na saslušanje 16. oktobra u 9 sati kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određene osobe pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinili krivično djelo "teško ubistvo" iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
"S obzirom da očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi sa njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja", saopćili su.
Podsjetimo, Vasković je 4. oktobra objavio je tekst u kojem je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića. Slobodan Vasković David Dragičević Javno tužilaštvo RS Prijavi grešku