SP – Grbić: Napad na Brazil od prve lopte!
SP – Grbić: Napad na Brazil od prve lopte!

Selektor Srbije poručuje da u polufinalu njegov tim mora da igra agresivno, bez respekta za odličnog protivnika i straha. "Tako smo odigrali celo prvenstvo i tako treba da nastavimo i protiv njih", rekao je Nikola Grbić.

  • Sport
  • Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije stigli su do završnice Svetskog prvenstva. Večeras od 17 časova u Torinu boriće se sa selekcijom Brazila za plasman u finale.
Znaju da ih očekuje veoma težak zadatak, protiv zvaničnih olimpijskih šampiona, reprezentacije koja dobro zna kako se osvajaju medalje.
"Ne treba trošiti reči o selekciji koja je poslednjih gotovo 20 godina na završnim turnirima svih svetskih takmičenja. To je ekipa koja je jaka, u kom god sastavu da se pojavi, i koja je navikla na mečeve poput ovog koji nas čeka u polufinalu", poručio je selektor Srbije Nikola Grbić uoči polufinalnog meča.
On veoma dobro zna kako Srbija treba da igra protiv Brazilaca.
"Biće izuzetno teško, svesni smo toga, ali ako želimo da postanemo svetski šampioni, nećemo gledati ko je sa druge strane mreže, jer moramo da pobedimo. Takav agresivan stav moramo da imamo od početka meča sa Brazilom, da ih napadnemo od prve lopte i da im pokažemo da nemamo bilo kakav strah od njih. Tako smo odigrali celo prvenstvo i tako treba da nastavimo i protiv njih", rekao je Nikola Grbić.
Dražen Luburić navodi sa su Brazilci pokriveni na svim poljima i da imaju bogato iskustvo osvajanja medalja na velikim takmičenjima, ali i da Srbija nije slučajno stigla do završnice.
"Njihov pokretač je to što imaju energiju koja je potrebna za osvajanje medalja, znaju kako je to. To su pokazali protiv Rusa kada su 0:2 pretvorili u 3:2. Konstantni su u svim elementima, imaju pobednički mentalitet i kada gube ne gube lucidnost i koncentraciju. Ali nismo ni mi tu slučajno. Nadam se da ćemo ponoviti igru kao protiv Italije, pa i Rusije i SAD u grupnoj fazi takmičenja, i da možemo da osvojimo medalju", poručio je reprezentativac Srbije.
U drugom polufinalu, od 21.15 časova, takođe u Torinu, snage će odmeriti Poljska i SAD. Pobednici će se sastati u finalu, u nedelju od 20.30 časova, dok će poraženi timovi meč za treće mesto igrati istog dana od 17 sati.
Izvor: mondo.rs