SP – Lučić: Ovaj meč je mnogo važan!
SP – Lučić: Ovaj meč je mnogo važan!

Daćemo sve da Srbija ode na Mundobasket! Srpski krilni košarkaš rekao da je dobra stvar za ceo tim što je već prošao sistem Aleksandra Đorđevića.

  • Sport
  • Košarka

Srbija protiv dugogodišnjeg košarkaškog neprijatelja. I to u njegovom dvorištu, podno vrelih tribina kritske dvorane.
Srpska ekspedicija na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem svesna je težine zadatka koji nosi gostovanje na Kritu, ali ne beži od činjenice da je kroz kvalifikacije stručni štab uspeo da sastavi najjači tim. Ni Grčka ne zaostaje, jer je selektor Tanasis Skurtopulos skrojio roster pun iskusnih evroligaških kajli. Zato će utakmica u Iraklionu imati posebnu draž. Biće to pravi derbi evropske košarke. Onakav kakav publika širom Starog kontinenta zaslužuje.
Zato Vladimir Lučić nema dilemu – ovaj susret je mnogo važan. I to iz više aspekata…
„Sigurno! Kada se pogleda, da smo sa dva poraza, da su Nemci i Grci bez poraza… Da će biti problema da se sastavi tim i za nastavak kvalifikacija i da je ovo trenutak kada smo, koliko-toliko uspeli da skupimo tim i jača imena… Jako je važno da odigramo dobro, posebno jer igramo sa Grčkom na Kritu“, kažeLučić za MOZZART Sport i nastavlja:
„Biće jako teško za oba tima. Grčkoj bi pobeda praktično donela određeni mir jer će i oni, kao i mi, imati problema oko sastavljanja tima za dalje. Neće biti lako, jer je njihov selektor sastavio najbolji tim u ovom trenutku. Istina, nema Janisa Adetokunba, ali imaju jako kvalitetan sastav“.
Naglasio je jedan od heroja srebrnog pohoda na Evrobasketu u Istanbulu prošle godine da ne treba očekivati nivo igra kakav bi bio realan u nekim drugim okolnostima…
„Nije realno pričati o nekoj formi. Ni mi, ni oni nemaju takmičarski ritam, svi su praktično u fazi bazičnih priprema. Dobro je što je dosta nas bilo već u sistemu Aleksandra Đorđevića, pa nije bilo potrebe da se uvodimo u akcije i principe rada. Niko ne može da očekuje da će to izgledati onako kako bi bilo da smo imali standardne pripreme i da smo duže zajedno“.
Zato je stvar prilično jasna – pobeda na Kritu je obaveza ovog tima!
„Kad je već sistem takav – kakav je i kada već nismo automatski plasirani na Svetski kup kao vicešampioni sa Evrobasketa, mi treba da damo sve od sebe da se Srbija ponovo nađe na Mundobasketu i brani srebro iz 2014. godine“.
Izvor: mozzartsport