SP: Skelin vodi Hrvate uprkos debaklu!
SP: Skelin vodi Hrvate uprkos debaklu!

Košarkaši Hrvatske ne znaju za pobedu u kvalifikacijama za Mundobasket, ali smene na klupi neće biti.

  • Sport
  • Košarka

Hrvatska košarkaška reprezentacija još ne zna za pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine. Odigrali su tri meča i doživeli tri poraza i najlošija su ekipa u grupi G kvalifikacija.
Posle poraza od Holandije (61:68) i Italije (64:80) u novembru, pretrpeli su poraz i kod kuće od Rumunije Holandiji (56:58) u prvom meču februarskog "prozora" u Zadru.
Treći poraz u nizu podigao je mnogo prašine u Hrvatskoj, a javnost je nezadovoljna učinjenim zatražila smenu selektora Ivice Skelina.
On je rekao da se nije sam postavio na mesto selektora Hrvatske, pa zato ne može ni da odlučuje o svojoj sudbini na klupi nacionalnog tima.
"O moj otkazu morate da pitate čelnike Hrvatskog košarkaškog saveza. Moja ostavka nikada nije bila problem. Nisam onaj koji odlučuje o svojoj sudbini. Nisam doveo samoga sebe, pa se neću ni sam odvoditi", poručio je Skelin u izjavi koju je preneo portal Index.
Taj medij navodi da će Skelin uprkos svemu nastaviti da vodi Hrvate, jer FIBA ne dozvoljava smenu selektora u toku kvalifikacionog ciklusa.
Priliku da poprave utisak i prekinu crni niz u kvalifikacijama, košarkaši Hrvatske će imati u ponedeljak u Zadru, protiv selekcije Holandije.
Izvor: mondo.rs