Spremite jakne: Stiže snijeg!
Spremite jakne: Stiže snijeg!

U ponedjeljak zahlađenje sa obilnom kišom zahvata zapadni Balkan. Na jugu Njemačke i u oblasti Alpa je moguća pojava susnježice i snijega i u nižim predjelima, kao i na istoku i sjeveroistoku Evrope.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Ovaj kišni i hladni talas se premješta i prema našim krajevima.
I na Balkanu u ponedjeljak zahlađenje sa obilnom kišom. Maksimalna temperatura od 3°C u Ljubljani gdje će padati susnježica i snijeg.
U RS oblačno i i osjetno hladnije sa kišom, a u brdsko planiskim predjelima iznad 600 metara nadmorske visine sa snijegom uz formiranje snježnog pokrivača.
Kiša u nižim uz zahlađenje na planinama. Kasnije popodne i u noći na utorak ponegdje susnježica i snijeg i u nižim krajevima. Jutarnja temperatura vazduha od 2°C do 9°C, u višim predelima od 0°C, na jugu 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 3°C do 11°C, na jugu 15°C
U utorak oblačno sa kišom u nižim krajevima na sjeveru i jugu, a snijeg ili susnježica u brdskoplaniskim predjelima i hladno vrijeme. Sredinom dana i popodne padavine prestaju na sjeverozapadu, a u ostalim krajevima postepeno padavine slabe.
(Agencije)