Sve podsjeća na 1984.: Snijeg zabijelio Sarajevo
Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada donio je nove padavine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji. I u Sarajevu je u poslijepodnevnim satima počeo intenzivno padati snijeg.

Trenutna temperatura u glavnom gradu BiH je tri stepena. Simbolično, kao i u februaru 1984. kada danima nije padao snijeg, a vrijeme zadavalo glavobolju organizatorima Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, pa onda prvog dana takmičenja zabijelio glavni grad BiH, i 35 godina kasnije ista je scena.

Nakon što danima nije bilo padavina, prvog dana takmičenja na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) snijeg je počeo padati.

I sutra se u BiH očekuje snijeg u centralnim i istočnim područjima. Vjetrovito će biti u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 6, a najviša dnevna između 0 i 9 stepeni.

Vezane vijesti

SARAJEVO EYOF: Pogledajte kako izgleda Skenderija prvog dana takmičenja SARAJEVO Pripadnici FUP-a pretresli Dom penzionera na Stupu zbog Gačića, pronađen migrant SARAJEVO Pogledajte raspored i satnicu takmičenja prvog dana EYOF-a

Izdvojeno

SAZNAJEMO Srbija optužila Mujanovića za ratni zločin, država BiH ga zaboravila! PARLAMENT Treba provjeriti sve diplome! ZLOČINI Iako patroliraju brojni policajci, mještani Suhodola u strahu, cijelu noć nisu oka sklopili