Tajlandski restoran gostima poslužio ljudsko meso nakon što je vlasnik ubio gosta
Preskoči oglas Foto: Oriental Daily Gosti vegeterijanskog restorana na Tajlandu bili su šokirani kada su u svojim jelima pronašli komade mesa, a da stvar bude gora, ustanovljeno je da se radi o ljudskom mesu. Gosti vegeterijanskog restorana na Tajlandu bili su šokirani kada su u svojim jelima pronašli komade mesa, a da stvar bude gora, ustanovljeno je da se radi o ljudskom mesu. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Istraga je pokrenuta nakon što su se gosti restorana žalili da su u svojim vegeterijanskim jelima pronašli meso, a analizom je utvrđeno da se ne radi o svinjetini ili govedini, nego o ljudskom mesu.
Tokom istrage je pronađeno i mjesto u kuhinji koje je bilo zaprljano krvlju, a bilo je i komadića mesa na podu. Potom je u septičkoj jami pronađeno tijelo 61-godišnjeg muškarca koje je bilo u fazi raspada. Kada je policija stigla u restoran, vlasnik je već bio u bijegu.
Identifikacijom je utvrđeno da je žrtva stalni gost restorana Prasit Inpathom, koji je posljednji put viđen u restoranu 21. oktobra kada se posvađao s vlasnikom. Došlo je do tučnjave, a Inpathom je zadobio fatalne povrede u vidu udarca u glavu i šest uboda po tijelu. Namjera vlasnika je bila da se riješi tijela tako što će ga pomiješati s hranom i servirati gostima. Zasad nije poznato da li je neko od gostiju pojeo meso prije nego je slučaj prijavljen. ubistvo Tajland restoran ljudsko meso Prijavi grešku