Tinejdžer se raznio u sjedištu ruske sigurnosne službe FSB
Preskoči oglas Sedamnaestogodišnji mladić je preminuo od zadobijenih povreda nakon što je aktivirao eksplozivnu napravu u prostorijama Ruske sigurnosne službe FSB-a u sjeverozapadnom gradu Arkhangelsku, javlja BBC. Sedamnaestogodišnji mladić je preminuo od zadobijenih povreda nakon što je aktivirao eksplozivnu napravu u prostorijama Ruske sigurnosne službe FSB-a u sjeverozapadnom gradu Arkhangelsku, javlja BBC. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Tri zaposlenika FSB-a su povrijeđena, a eksplozija je prouzrokovala veliku štetu u objektu. Snimak sigurnosnih kamera na kojem se pojavljuje mladić objavljen je nakon incdenta, kao i poruka koju je tinejdžer objavio na društvenim mrežama prije nego što je ušao u zgradu FSB-a.
Autentičnost poruke nije potvrđena, a vjeruje se da je mladić anarhokomunist te da je smatrao da FSB "izmišlja slučajeve i muči narod".
Ruski antiteroristički komitet je saopćio da je mladić lokalni stanovnik koji je ušao u zgradu i iz torbe izvadio "nepoznati predmet koji mu je eksplodirao u rukama". Kasnije je saopćeno da se radi o studentu Mikhailu Zhiobitskom. Njegova baka je rekla da ne zna zašto se odlučio na ovaj radikalan potez.
"Nije pušio, pio alkohol ni psovao. Bio je dobar student. Ne znam šta se dogodilo", izjavila je ona. Rusija eksplozija FSB Prijavi grešku