Transferi uživo | PSG se sprema da nasamari i Juventus?!
Činilo se da je gotovo, ali su ljekarski pregledi odložili potpis.
Otkriveno je da Patrick Schick ima srčanih problema, zbog kojih bi mogao da propusti i naredna dva mjeseca nogometa, pa je uprava Juventusa ozbiljno počela da se premišlja oko njegovog angažovanja.
Dogovorili su se sa Sampdorijom da će platiti 30 miliona eura za otkup njegovog ugovora, ali su ljekarski pregledi sve stopirali.
Uprava prvaka Italije je dobila novu ideju, žele da zbog ustanovljenih problema Schick dovedu najprije na posudbu, pa bi ga ako uspije da prebordi pomenute srčane tjeskobe narednog otkupili od Sampe.
Ipak, predsjednik tima iz Genoe ne želi ni da čuje za takav rasplet, on je izrevolitiran ponašenjem uprave Juventusa, vjeruje da Schick ima nešto slično običnoj prehladi i da se oko svega podigla prevelika prašina.
– Pa to je farsa. On nije zdrav, on je stvarno veoma zdrav. To što su pronašli jednako je prehladi. Ukoliko Juventus odustane, prodat ćemo ga jednom od četiri kluba koja su uz Juve pokazala interesovanje – izjavio je predsjednik Sampdorije Massimo Ferrara.
On je ipak dodao da vjeruje da će se sve sa Juventusom iskristalisati, ali neće biti zabrinut ako se to ne desi.
– Mislim da će ipak otići u Juventus. Ako ne, vratit ćemo ga, a onda ćemo moći da ga prodamo i za veći novac, kako mu otpusna klauzula ističe – dodao je Ferrara.
Schick je minule sezone postigao 13 golova u debitantskoj sezoni u Seriji A, uprkos tome što je počeo svega 14 utakmica.
Za njega su pored Juventusa intersovanje pokazali i Pari Sen Germain, kao i nekoliko klubova iz Premijer lige.
Parižani su poznati po tome da preko noći mogu da se dogovore s igračem koji je pred pragom drugog kluba, pravi primjera je i Dani Alves, koji je u Pariz stigao na iznenađenje svih, kako je bilo očekivano da završi u Manchester Cityu.
Vidjet ćemo da li će upravo PSG napraviti problem "Staroj dami", oni naime nemaju ni problem s tim da Schick provede dva mjeseca van terena.

Autor: A. Z.