Tri osobe poginule u oluji na sjeveru Njemačke
Oluja Sebastian ubila je najmanje tri osobe u Njemačkoj u srijedu 13. septembra kada su na sjeveru zemlje zabilježeni snažni vjetrovi brzine 130 kilometara po satu. Oluja Sebastian ubila je najmanje tri osobe u Njemačkoj u srijedu 13. septembra kada su na sjeveru zemlje zabilježeni snažni vjetrovi brzine 130 kilometara po satu. Kako su saopštili lokalni vatrogasci, u rijeci u Hamburgu je pronađen mrtav muškarac u kolicima. Svjedoci su vidjeli kada je pao u rijeku i uprkos pokušajima ronioca, spasilačkog čamca i helikoptera, nisu ga uspjeli spasiti.
U ovom gradu poginuo je i jedan pješak kojeg je pogodila skela koja je pala sa sedmog sprata zgrade. Prevezen je u bolnicu gdje je kasnije i podlegao.
53-godišnji muškarac je treća smrtno stradala osoba u ovoj oluji, u gradu Brilonu. On je radio u šumi kada je stablo visoko 20 metara palo na njega.
Oluja je u srijedu pogodila zapadnu i sjevernu Njemačku i nekoliko njemačkih regija izdalo je upozorenje stanovnicima da ostanu u kućama dok službe raščišćavaju puteve i popravljaju prekide električne energije. Njemačka Oluja Hamburg Prijavi grešku