U Bratuncu SDS čuva većinu SNSD
U Bratuncu SDS čuva većinu SNSD

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac dvojica odbornika SDS glasali za novog-starog direktora Turističke organizacije, odbornika SNSD-a Miodraga Lončarevića.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Zanimljivo je da je SNSD-ov kadar Lončarević izabran glasovima Mihajla Ćirkovića i Radenka Milanovića, dvojice odbornika Srpske demokratske stranke koja nije dio vladajuće koalicije u Bratuncu.
Vladajuću koaliciju u Skupšini opštine Bratunac čine SNSD, DNS i SDA, a ova koalicija od maja 2018. godine podržava načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mlađenovića koji je upravo u maju 2018. godine „preletio“ iz SDS-a u SNSD.
Srpska demokratska stranka u Bratuncu je tada ostala van skupštinske većine, s tim što je jedan od odbornika SDS-a Miladin Jokić ostao uz načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mladjenovića i nastavio ga podržavati, iako je ostao u Klubu odbornika SDS. Preostala dva odbornika SDS-a u Bratuncu, Mihajlo Ćirković i Radenko Milanović, djelovali su opoziciono sve do poslednje sjednice Skupštine opštine Bratunac.
Pošto Miodrag Lončarević, zbog potencionalnog sukoba interesa nije mogao glasati za svoje imenovanje za direktora Turističke organizacije, a zbog nedostatka dovoljnog broja ruku, bilo je neophodno da ovo imenovanje podrži još neko od odbornika iz opozicionog bloka u SO Bratunac.
Upravo su glasovi odbornika Srpske demokratske stranke, Mihajla Ćirkovića i Radenka Milanovića, bili odlučujući za izbor SNSD-ovog Miodraga Lončarevića za predsjednika Turističke organizacije.
Ćirković i Milanović su na pomenutoj sjednici glasali i za Izvještaj o izvršenju budžeta ta prethodnu godinu.
(Istinito)