U Doboju kreiraju atmosferu linča?
U Doboju kreiraju atmosferu linča?

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović tvrdi da se u Doboju kreira atmosfera linča, kao u vrijeme ubistva Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a, prije devet godina. Zbog toga će, kaže Petrović, biti organizovan mirni protest pred zgradom Suda u Doboju.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović smatra da je samo ubistvo Branisalava Garića prvo medijski pripremljeno dobro orkestriranom hajkom, a poslije i opravdano kroz medije čime je Branislav Garić još najmanje jednom ubijen.
Atmosfera linča putem medija i društvenih mreža kreira se neprekidno, a mirnim protestom koji će se organizovati 26. aprila želi se ukazati na nepravdu koja je postala pravilo u našem društvu.
O skandaloznoj presudi mora se govoriti, a protest pred dobojskim sudom vjerovatno neće donijeti ništa novo, ali će upozoriti da se sa praksom tolerancije zločina mora prestati.
Gradonačelnik Petrović se nada da će se protestu pridružiti što veći broj građana Doboja koji će se usprotiviti još jednom nekažnjenom ubistvu u Republici Srpskoj.
(BN)