Ugroženi životi vozača i pješaka
Ugrožen saobraćaj na raskrsnici ulica Sakiba Nišića i Paromlinska

Raskrsnica u ulici Sakiba Nišića s koje se uključuju u Paromlinsku ulicu odavno je noćna mora za vozače. Nepregledna raskrsnica ugrožava sigurnost građana u saobraćaju jer je u posljednjoj godini bilo čak 17 udesa.

Sudski vještak

Da je stanje zabrinjavajuće, pokazuje i rješenje sudskog vještaka otprije mjesec u kojem se navodi da je utvrđena nedovoljna preglednost, a dodatni problem predstavlja stambeni objekt koji se nalazi uz cestu.

Jedino rješenje problema je, stoji u izvještaju, da se ulica Sakiba Nišića označi kao jednosmjerna s dozvoljenim skretanjem iz ulice Paromlinska jer je za skretanje ulijevo i udesno preglednost dobra. Međutim, trebalo bi zabraniti saobraćaj ulicom Sakiba Nišića prema ulici Paromlinska.

Jedan od mještana i vozača Haris Jakubović, kojeg smo zatekli na raskrsnici, kazao je da je zabrinut zbog brojnih saobraćajnih nesreća jer je i sam bio očevidac čak šest.

Riješiti problem

– Kada izlazim iz ove ulice na glavnu saobraćajnicu, moram izaći metar zbog visokih podzida i ceste koja je pod nagibom, nepregledno je, nije ni čudo što se često dešavaju nesreće. S obzirom na to da sada imamo rješenje sudskog vještaka, apeliram na nadležne da što prije riješe ovaj problem – rekao je Jakubović.

Inicijativa Općinskom vijeću

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo vijećnik SBB-a Edin Rovčanin, kako nam je kazao, predložit će inicijativu da se riješi ovaj problem. Rekao je da treba poslušati struku i spriječiti saobraćajne nesreće.

Vezane vijesti

SARAJEVO Pofalići: Zapalio se dimnjak na kući, angažirani vatrogasci SARAJEVO Prvo projektanti malo “promašili” gabarite, a sad se čekaju papiri BIH Zatraženo zapošljavanje stotinjak državnih službenika

Izdvojeno

UŽAS Pogledajte ponašanje zaštitara u Prihvatnom centru "Miral": Migrante tretiraju kao stoku BIH Članovi Predsjedništva BiH neuredni na zvaničnom fotografiranju POSJETE S kakvim porukama se članovi Predsjedništva BiH vraćaju iz Brisela