Uhapšen britanski bračni par jer su držali roba četiri godine
Preskoči oglas Foto: BBC Jedan britanski bračni par uhapšen je nakon što je utvrđeno da su držali Poljaka kao roba u šupi u dvorištu četiri godine, tjerajući ga da radi za hranu kojoj je istekao rok trajanja, rekli su danas zvaničnici. Jedan britanski bračni par uhapšen je nakon što je utvrđeno da su držali Poljaka kao roba u šupi u dvorištu četiri godine, tjerajući ga da radi za hranu kojoj je istekao rok trajanja, rekli su danas zvaničnici. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Policija i grupa za borbu protiv modernog ropstva saopštili su danas da su uhapšeni 56-godišnja žena i 54-godišnji muškarac iz Chilwortha, na jugu Engleske, pod sumnjom da su držali roba u dvorištu.
Policija je saopštila da su ljekari obavijestili vlasti da je muškarac životne dobi od 40 godina ušao u zdravstveni centar i rekao osoblju da je prisiljavan da radi da bi dobio nešto da jede.
Muškarac, kome je u međuvremenu data pomoć, naveo je da nije imao toalet sa tekućom vodom i da su ga tjerali da spava na betonu.
"U 21. vijeku niko ne smije da bude prisiljavan da živi u tako ponižavajućim uslovima", rekao je Tony Byrn, viši istražilac u grupi za borbu protiv modernog ropstva GLAA.
Hapšenje je uslijedilo nekoliko sedmica nakon što je policija na sjeveru Engleske spasila žrtvu ropstva koji je 40 godina boravio u šupi. Policija je u ovom slučaju uhapsila 79-godišnjeg muškarca.
Mnoge žrtve modernog ropstva privučene su da dođu u Britaniju lažnim obećanjima o boljem životu, a zatim su prisiljavani da rade u autopraonicama, na gradilištima, u hotelima, različitim salonima i farmama. hapšenje Velika Britanija bračni par Prijavi grešku