UniCredit u BiH i EBRD: Novčani podsticaj za razvoj preduzeća
UniCredit u BiH i EBRD: Novčani podsticaj za razvoj preduzeća

Foto: N.N. | UniCredit u BiH i EBRD: Novčani podsticaj za razvoj preduzeća

N.N.

UniCredit u BiH i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovore ukupne vrijednosti 10 miliona evra, od kojih će pet miliona evra biti realizovano kroz saradnju s UniCredit Bank d.d. Mostar i pet miliona evra u saradnji s UniCredit Bank a.d. Banjaluka.

EBRD je uz podršku Evropske unije obezbijedio sredstva kroz Program podrške konkurentnosti malih i srednjih preduzeća zapadnog Balkana. Program je namijenjen kratkoročnom i dugo-ročnom finansiranju malih i srednjih preduzeća s ciljem usklađivanja njihovog poslovanja sa zah-tjevima i standardima Evropske unije. Ovaj kre-ditni proizvod EBRD-a je obezbijeđen iz sredsta-va Evropske unije kroz IPA (Instrument pristu-pne pomoći) fond, u iznosu od 1,5 miliona evra.

Poseban značaj ovog kreditnog proizvoda je što će klijenti po završetku i verifikaciji projekta do-biti bonus u iznosu od 15% vrijednosti kredita.

Ovim kreditnim proizvodima UniCredit u BiH i EBRD prepoznali su važnost i potrebu podrške malim i srednjim preduzećima na putu njihovog razvoja i konkurentnijeg položaja na tržištu, us-klađujući svoje poslovanje s pravilima i regulati-vom Evropske unije.

Krajnji cilj jeste da se ovim kreditnim proizvodi-ma omogući razvoj malih i srednjih preduzeća, te na taj način pruži prilika za približavanje trži-štu Evropske unije i jačanje ekonomije u Bosni i Hercegovini.

"Povećanje konkurentnosti malih lokalnih pre-duzeća je svakako jedan od najvećih izazova i predstavlja ključni cilj u pružanju podrške ra-zvoju lokalne ekonomije. Naš okvirni program obezbjeđuje veoma potrebna sredstva za tu svrhu i nama je veoma drago što danas možemo objaviti da se UniCredit banka pridružila našim naporima. Angažovanje ovako snažnog i cijenje-nog partnera će poslati jasan signal poslovnoj za-jednici i mi smo uvjereni da će naša ponuda bo-sanskohercegovačkim preduzetnicima biti široko prihvaćena", rekao je prilikom potpisivanja ovog ugovora Jan Braun, direktor EBRD-a u Bosni i Hercegovini.

"Zadovoljstvo nam je s našim dugogodišnjim partnerom EBRD-om pokrenuti povoljnu kredi-tnu liniju za razvoj malog i srednjeg preduze-tništva, koji mogu biti zamajac snažnijeg rasta gospodarstva naše zemlje", rekao je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

"UniCredit pruža priliku malim i srednjim pre-duzećima da, uz pomoć ove kreditne linije, una-prijede svoje poslovanje. Također, na taj način, Banka podržava stvaranje povoljnog poslovnog okruženja ovog dijela privrede. Povoljan kredit, uz zagarantovan bonus, idealna je prilika za sve bh. kompanije koje žele da poboljšaju svoju kon-kurentnost. Zadovoljstvo nam je što nas je EBRD i ovog puta prepoznao kao partnera na još je-dnom značajnom projektu", naglasio je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banjaluka.

Sve informacije o proizvodima "Krediti za finan-siranje konkurentnosti malih i srednjih predu-zeća" biće dostupne u poslovnicama UniCredita širom Bosne i Hercegovine, kao i na web strani-cama www.unicreditbank-bl.ba i www.unicre-dit.ba.

  • Share

STOP!

GOVOR MRŽNJE

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.