Uslikan novi Focus
Uslikan novi Focus

Foto: Ilustracija | Uslikan novi Focus

N.N.

Treća generacija Focusa se nalazi u prodaji još od 2011. godine, pa je logično što Ford priprema sljedeću seriju ovog modela kako bi ostao u koraku sa ostalim proizvođačima.

Možda najveći rival Golfa će imati nešto drugačiju spoljašnost od one na koju smo navikli. Kompanija Ford je izjavila da će novi Focus imati oblik kupea.

Što se prednje strane tiče, i dalje je tu staromodna postavka LED svjetala. Iako ne možemo biti sasvim sigurni jer ima jaku kamuflažu, izgleda da će se dimenzije novog Focusa malo povećati.

To nas dovodi do unutrašnjosti automobila. Veće rastojanje između točkova će rezultirati i većim prostorom za noge, posebno za putnike koji će sjediti pozadi. Uzimajući u obzir konkurenciju, bilo je krajnje vrijeme da Ford učini nešto po tom pitanju. Isti slučaj je i sa prtljažnikom, koji je prilično mali u odnosu na, recimo, Škodu Octaviu koja ima prtljažnik zapremine 590 litara sa zadnjim sjedištima na svom mjestu.

Prototip koji je prikazan na slikama ima veliki broj nemontiranih dijelova u enterijeru, ali se može vidjeti da će SYNC 3 infotejment sistem biti na istoj poziciji kao i kod Fieste. Zapravo, čini se da je cijela kontrolna table skoro u potpunosti kopirana sa tog automobila. To može biti i kako bi nas ljudi iz Forda zavarali, pa će prava stvar, odnosno konačna verzija automobila, imati potpuno drugačiji izgled.

Naime, Ford se fokusira na to da u svom novom automobilu ubaci više tehnike nego ikad. Da li će dobiti sasvim nove dijelove ili ne, još uvijek ostaje da se vidi. Što se motora tiče, procjenjuje se da će novi dvolitarski model imati oko 275 konjskih snaga.

Ostaje da se vidi i kada će nova generacija Ford Focusa biti predstavljena, mada se pretpostavlja da će premijerno biti prikazana na sajmu automobila u Detriotu.

(Vrelegume.rs)

Ford Ford Focus Galerija

  • Share

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.