Vagner: Budžet za Erasmus programe 30 milijardi evra
Vagner: Budžet za Erasmus programe 30 milijardi evra

Foto: N.N. | Vagner: Budžet za Erasmus programe 30 milijardi evra

Srna

BANJALUKA – EU je predložila da se udvostruči budžet za Erasmus programe na 30 milijardi evra za period 2021-2027. godine, izjavila je Šef banjalučke kancelarije Delegacije EU u BiH Aleksandra Vagner.

"Erasmus je najvažniji program EU namijenjen onima koji žele da nešto nauče u inostranstvu bilo da su studenti, nastavnici ili akademsko osoblje", rekla je Vagnerova danas u Banjaluci na pomociji ovog programa.

Ona je napomenula da je za više od 30 godina Erasmus program omogućio da više od devet miliona studenata žive, studiraju i volontiraju u inostrantstvu.

Vagnerova je rekla da svake godine pristiže sve više prijava na ovaj program iz BiH, što pokazuje povećanu mobilnost i želju za razmjenom iskustva i učenja o novim kulturama.

"Više od 350 projekata iz BiH bilo je odobreno u posljednja tri javna poziva, a to je omogućilo da više od 2.500 studenata, nastavnika i akademskog osoblja iz ove zemlje studira, predaje i edukuje se u inostranstvu", istakla je Vagnerova.

Ona je navela da je tokom 2017. godine dostavljeno 175 prijedloga za međunarodnu mobilnost, od čega je odabrano 130, a što je omogućilo da više od 1.000 studenata, nastavnika i akademskog osoblja ode u Evropu, a više od 600 dođe u BiH.

Jedan od učesnika Erasmus programa Igor Kuvač rekao je da dobio stipendiju za doktorske studije iz oblasti arhitektura i urbanizam koje je za tri godine završio na Univerzitetu Granada u Španiji.

Kuvač je poručio mladima da se obavezno prijave na Erasmus programe, gdje će imai priliku da dobiju najveća znanja od najpriznatijih stručnjaka, te da ostvare prijateljstva, poznanstva i kontakte sa ljudima iz cijelog svijeta.

Erasmus BiH

  • Share

STOP!

GOVOR MRŽNJE

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.