Video: “Gatuzo, znaš, biti miran ponekad pomaže!”
Video: "Gatuzo, znaš, biti miran ponekad pomaže!"

Legende Milana poslale video čestitku nekadašnjem saigraču, sada treneru rosonera Đenaru Gatuzu povodom njegovog 40. rođendana. Maldini, Kafu, Kaka, Ševčenko, Pirlo. . .

  • Sport
  • Fudbal

Đenaro Gatuzo, jedan od najživopisnijih fudbalera italijanskog i evropskog fudbala, čovek koji je bio neumoran na terenu, ponekad prznica, koji nije štedeo sebe da bi "umetnici" mogli da imaju slobodnog prostora za igru i maštovite poteze.
Trener Milana, kluba u kojem je igrao punih 13 godina, juče je napunio 40 godina, a njegovi nekadašnji saigrači poslali su mu čestitku.
Izdvajamo nekoliko – Paola Maldinija, Kafua,Andreja Ševčenka, MasimaAmbrozinija iAndree Pirla.
Legendarni Maldini mu je, uz čestitke za 40. rođendan, poželeo da još 40 godina radi i ispunjava snove, uz savet: "Ostati miran, to nekada pomaže, znaš".
Kafu: "Puniš 40 godina? Stvarno?! Uzgledaš kao da ti je 50! Stariš, prijatelju… Šalim seeee".
Ukrajinac Ševčenko je imao sličan savet za svog drugara poput Maldinija: "Prijatelju moj, molim te, prestani toliko da se dereš na terenu, jer ne mogu na miru da gledam utakmicu. Ne čujem nijedan drugi glas osim tvog".
Potom je u ozbiljnijem tonu poručio: "Imali smo mnogo velikih pobeda i lepih uspomena. Neka tvoji igrači igraju sa istom onom energijom sa kojom si i ti igrao".
Ambrozini i Pirlo su se "skockali" za ovu priliku.
Ambrozini: "Dragi Rino, obukao sam odelo i stavio kravatu samo da bih ti čestitao rođendan. Ja sam već napunio 40 godina, ali izgledam mnogo mlađe od tebe. A naleteo sam na ulici i na svog prijatelja…".
U kadar je ušao Andrea Pirlo (takođe u odelu): "Imaš 40 godina, ali posle samo dva meseca u Milanu (kao trener) izgledaš kao da ti je 50. Za razliku od tebe, ja sam penzionisani mlad čovek, pritom sam godinu dana mlađi od tebe. A i imam novi posao. Radim za Skaj (Sky)".
Ambrozini se ubacio: "Verujem da će nam se Rino (Gatuzo) uskoro pridružiti kad završi u Milanu".
Pirlo: "Dakle, vidimo se za koji mesec".
Zajednička poruka za kraj:
"Ako nas ne pozoveš na rođendansku žurku, doći ćemo ti u kuću i razbiti akvarijum. Ne! Iznerviraćeš se i pravićeš pogrešne izmene na kraju meča".

Izvor: mondo.rs