Vrhovni sud RS ukinuo presude optuženima za ubistvo Miroslava Lazarevića
Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presude Saši Vidoviću (35) i Aleksandru Bulatoviću (31) koji su zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. osuđeni na 39 godina zatvora. Predmet je vraćen Okružnom sudu Banja Luka. Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presude Saši Vidoviću (35) i Aleksandru Bulatoviću (31) koji su zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. osuđeni na 39 godina zatvora. Predmet je vraćen Okružnom sudu Banja Luka. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Lazarević je ubijen u sačekuši dok se vozio Golfom 7 u Istočnom Novom Sarajevu. U njegovom pravcu su ispaljena 24 metka, a pogodilo ga je pet. Koban je bio metak koji ga je pogodio u koljeno i oštetio arteriju zbog čega je iskrvario nasmrt.
U optužnici stoji da je su Vidović i Bulatović bili dobro pripremljeni, da su nabavili oružje i ukrali BMW X5 na koji su stavili druge registarske oznake i došli do mjesta zločina. Sačekali su ga u Beogradskoj ulici oko 1:50 sati. Nakon ubistva su pobjegli i vozilo zapalili na području općine Novo Sarajevo.
Vidovića i Bulatovića je uhapsila sarajevska policija. Ubijeni Lazarević je bio poznat po više krivičnih djela, dok su Vidovića srbijanski mediji povezivali sa škaljarskim klanom. Istočno Sarajevo ubistvo Vrhovni sud RS Okružni sud Banja Luka Prijavi grešku