Vučić danas pred vladikama
Vučić danas pred vladikama

– Predsjednik Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sjednici redovnog godišnjeg zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC, na poziv patrijarha Irineja.

  • Vijesti
  • Srbija

Vučić će se, u popodnevnom dijelu zasjedanja, u 17 sati obratiti članovima Sabora, sa kojima će imati priliku da razgovara na temu aktuelne situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve, najavila je Pres služba predsjednika.
Zasjedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvovaće i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na poziv srpskog patrijarha.
Predsjednik Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili ''njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu''.
On je, odgovarajući na pitanja novinara o očekivanjima od Sabora, imajući u vidu da pisanje medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom dogadjaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.
''Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije", rekao je Vučić.
Predsjednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.
Izrazio je uvjerenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvijek isto da misle.
(Tanjug)