Vučurević predao pisma Pahoru
Vučurević predao pisma Pahoru

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Predsjedničkoj palači Republike Slovenije izvanredni i opunomoćeni ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Slavko Vučurević predao je akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina

Predsjednik Pahor je poželio dobrodošlicu ambasadoru Vučureviću i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, nastaviti i dalje izgrađivati i jačati.
Pahor je izrazio i interes Slovenije da kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evroatlanskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dio Evropske unije.
Ambasador Vučurević se zahvalio na dobrodošlici i izrazima podrške Bosni i Hercegovini i njegovom budućem radu navodeći da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i evroatlanskim integracijama neupitni spoljnopolitički prioritet Bosne i Hercegovine i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u našoj zemlji.
BN TV