Za Hrvate – najjači sastav “delfina”!
Za Hrvate – najjači sastav "delfina"!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić pozvao je najbolje igrače za meč protiv Hrvatske u 3. kolu Evropa kupa Svetske lige u Nišu 12. decembra.

  • Sport
  • Ostali sportovi

Nišlije će 12. decembra imati priliku da gledaju vaterpolo spektakl – meč vaterpolista Srbije i Hrvatske u 3. kolu Evropa kupa Svetske lige.
Dejan Savić ništa ne prepušta slučaju pa je pozvao najbolje što Srbija ima u ovom sportu.
Pozvao je ove igrače:
golmani: Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović;
igrači: Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Radomir Drašović i Strahinja Rašović.
Reč je, dakle, o istom onom timu, koji je letos osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji (Barseloni), a na putu do zlata pobeđena je Hrvatska u polufinalu 9:7.
Srbija i Hrvatska su prethodnih godina, osim pomenute utakmice na EP, odigrali mnogo važnih i velikih mečeva, pod vođstvom selektora Dejana Savića i Ivice Tucka.
Igrali su 2015. godine u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju (11:4) i 2016, u finalu Olimpijskih igara u Riju (11:7) i 2017. godine, kada su u polufinalu Svetskog prvenstvaHrvati pobedili i uradili teži posao u osvajanju zlata, jer im je finale protiv Mađarske potom bilo manje opterećenje.
Inače, ovo takmičenje – Evropa kup – je kvalifikacioni deo Svetske lige. Sa završnog turnira u Evropi koji će biti održan od 5. do 7. aprila, četiri najbolje ekipe će biti učesnici F8 Svetske lige. Pobednik Svetske lige će biti učesnik Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.
SASTAVI GRUPA:
A GRUPA: Rusija, Malta, Mađarska i Nemačka;
B GRUPA: Grčka, Holandija, Španija, Ukrajina;
C GRUPA: Italija, Francuska, Crna Gora;
D GRUPA: Rumunija, SRBIJA, Hrvatska.
Raspored preostalih utakmica u Grupi D:
Srbija – Hrvatska (12. decembar)
Rumunija – Hrvatska (29. januar)
Srbija – Rumunija (19. februar)
Hrvatska – Srbija (12. mart)
Izvor: mondo.rs