Zaboravili ste ključ u automobilu, evo kako ćete do njega doći za 30 sekundi
Velikom broju ljudi se makar jednom dogodilo da su zaključali svoj automobil i zaboravili ključ unutra.

Često stvar bude još gora jer nam zaključan ostane i novčanik, telefon ili torbica.

Da bi vam skratili muke i poštedjeli vas panike koja nastaje u ovoj poprilično neprijatnoj situaciji, donosimo vam jednostavan i koristan savjet kako brzo možete otključati svoj automobil bez ključa.

Prije svega trebat će vam dva metra kanafa. Ako ga slučajno nemate pri ruci, tanka pertla će poslužiti jednako dobro.

Potrebno je da iskoristite krajeve kanafa i napravite omču, otprilike širine kažiprsta. Jednom kada ste to uradili pravilno treba da provučete kanap kroz gornji desni ugao vozačevog bočnog prozora.

Obično postoji tačka u samom uglu, koja će vam omogućiti da provučete kanaf i manevrirate unutar automobila.

Kada ste to uradili, koristite obje ruke da pomjerate kanaf u pokretu klackalice i da se spuštate niže niz prozor i bliže sigurnosnom dugmetu na vratima. Ovaj postupak zahtjeva dobru koncentraciju i preciznost.

Kada ste konačno spustili omču do sigurnosnog dugmeta, povucite krajeve konopca kako bi se omča zategla.

Ključna stvar je da treba biti pažljiv i lagano pomjerati kanap, bez ikakvih naglih pokreta. Jer dovoljan je samo trenutak nepažnje, nakon čega ćete morati da počnete sve ispočetka. A budimo realni, postoji velika vjerovatnoća da već negdje kasnite i nemate vremena za gubljenje.

Kada osjetite da je stisak dovoljno jak i osiguran oko osigurača, jednostavno povucite kanaf na gore i otključajte vrata. Nakon toga ćete moći normalno da uđete u svoj automobil.

Ipak, neki korisnici su primijetili da ovaj “trik” radi samo na određenim modelima automobila koji imaju dugme za otkučavanje, jer se dizajn brave na vozilima neprekidno mijenja i usavršava.

Kako sve opisano izgleda u praksi pogledajte i sami u ovom videu:


Autor: A. Z.