Zastupnica u hrvatskom saboru šokirala javnost: Vezali su mi ruke i noge i strugali maternicu
Zastupnica Mosta u hrvatskom Saboru Ivana Ninčević Lesandrić u četvrtak je šokirala svoje kolege u Saboru kada je prilikom izglasavanja nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću s javnosti odlučila podijeliti šokantno iskustvo. Zastupnica Mosta u hrvatskom Saboru Ivana Ninčević Lesandrić u četvrtak je šokirala svoje kolege u Saboru kada je prilikom izglasavanja nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću s javnosti odlučila podijeliti šokantno iskustvo. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Naime, ona je otvoreno izjavila da su joj u bolnici strugali maternicu bez anestezije, dok su joj ruke i noge bile vezane.
"Ja sam imala spontani pobačaj. Vezali su me i strugali mi maternicu pola sata bez anestezije, na živo", rekla je Ivana Ninčević Lesandrić opisujući svoje nedavno iskustvo s hrvatskim zdravstvom, a zatim nastavila:
"Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji uredno plaća zdravstveno, s punim povjerenjem. Dočekalo me 15. stoljeće. Svezali su mi ruke i noge i počeli proces kiretaže, na živo bez anestezije. Struganje maternice, unutarnjeg organa, na živo, bez anestezije. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu. Svaka minuta je trajala vječnost. To je 30 minuta ponižavanja svake žene koja sada leži na ginekološkom stolu i koja će ovo u budućnosti doživjeti. Zar nije dovoljno ženi što je izgubila dijete, nego je treba doslovno iskasapiti i uništiti?", rekla je Ninčević Lesandrić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković pokušao je prekinuti zastupnicu Ninčević Lesandrić zbog predugog govora te joj je poručio da iznosi vrlo intimnu stvar u javnost, što ga dovodi u neugodnu situaciju.
Opozicioni zastupnici traže da sabor izglasa nepovjerenje ministru zdravstva zbog lošeg stanja u kojem se nalazi zdravstvo u Hrvatskoj. Pored šokantne ispovijesti zastupnice Mosta, svađa premijera Andreja Plenkovića sa zastupnicima Živog zida je također obilježila dan u saboru. Hrvatski sabor Ivana Ninčević Lesandrić Prijavi grešku